Taiteilijan TOP3-työvälineet: Kalle Mustonen

5.2.2013

KUVA: KALLE MUSTONEN

Sarjassa pyydetään kuvataiteilijoita nimeämään TOP3-työvälineensä. Toisena vuorossa on kuvanveistäjä Kalle Mustonen.

1. Hultaforsin pikkukirves. Työkalu johon syntyy väistämättä tunneside. Pieni kaunis käsityönä tehty hyötyesine, joka on käytännössä katsoen ikuinen. Kevyt paino sallii yhdellä kädellä heiluttelun käden väsymättä. Vielä kun opettelee teroituksen ja terän ylläpidon perusteet niin tällä pärjää monessa tilanteessa. Tämän ottaisin mukaan autiolle saarelle.

2. Molotowin akryylimaalitussit. Olen pitkään potenut syyllisyyttä siitä etten piirrä tarpeeksi. Lyijykynä- tai tussipiirrokset ovat tuntuneet jotenkin pelkiltä luonnoksilta. Uutena löytönä täytettävät akryylitussit ovat innoittaneet kaksiulotteiseen ilmaisuun. Maalauspohjilla piirrokset tuntuvat valmiimmilta ja jotenkin enemmän teoksilta. Myös maalauksen ja piirroksen rajapinta kiinnostaa. En ole tohtinut maalata tietäen että moni tekee sen niin paljon paremmin.

3. Brother- tulostin. Luotettava tulostin parantaa kuvataiteilijan elämänlaatua huomattavasti. Hakemusten deadlinen lähestyessä toimiva tulostin on mielen terveyden perusedellytys. Markkinoille on tullut konttorikoneen ja kotimustesuihkun välimaastoon asettuvia A3-printtereitä. Tämä tulostin maksoi hintaeronsa takaisin pelkästään sillä, että mukana tuli täydet mustesäiliöt. Perinteisimmillä kotitulostinmerkeillähän mukana tulee näytesäiliöt joilla tekee korkeintaan kymmenen väriprinttiä.

Lue sarjan edellinen osa täältä.